Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@20:06:38 GMT

لیلة الرغائب شب بندگی است

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۱۴۹۳

به گزارش ایکنا از قزوین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عادل با اشاره به اهمیت ماه رجب به ایکنا گفت: بااینکه ابتدای سال قمری ماه محرم است اما همه بزرگان اخلاق ابتدای سال بندگی را ماه رجب می‌دانند؛ به‌عنوان‌مثال در کتاب «المراقبات» شیخ میرجواد ملکی تبریزی که در آن دستورالعمل یک سالک الی الله آمده، اعمال از ماه رجب شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در مفاتیح‌الجنان شیخ عباس قمی نیز چنین است و شیخ عباس نگارش اعمال مختلف ماه‌ها را از ماه رجب آغاز کرده است.
عادل با اشاره به اولین شب جمعه ماه رجب اظهار کرد: اولین شب جمعه ماه رجب که با نام لیلة الرغائب عنوان می‌شود؛‌ دارای اعمالی مانند روزه‌داری پنج‌شنبه و نماز و ذکرهای مختلف است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین ضمن تأکید بر سندیت این شب گفت: در آیات و روایات سندیت لیلة الرغائب تأیید شده؛ شیخ عباس قمی که خود از محدثین مشهور است تصریح کرده که سند همه آنچه در مفاتیح نقل شده قطعی است.
وی افزود: لیلة الرغائب نیز ازجمله مواردی است که در مفاتیح آمده است؛ منتهی ما لیلة الرغائب را به شب آرزوها تعبیر می‌کنیم اما درواقع این شب، شب بندگی و اتصال به ملکوت است.
عادل در پایان تصریح کرد: این شب، شب بندگی است چراکه در کنار خواسته‌های دنیوی درنهایت هدف اصلی و نهایی قرب الی الله است.

انتهای پيام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کریمه اهل بیت(ع) سوگوار صادق آل محمد(ص) شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شهر مقدس قم در روز شهادت امام صادق (ع) میزبان خیل عظیمی از زائران و مجاوران بود که خود را به این شهر رساندند تا در روز شهادت صادق آل محمد (ص) در جوار بارگاه ملکوتی بانوی کرامت به عزاداری بپردازند.

از شب گذشته مراسمات عزاداری در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد اعظم و همچنین در مساجد و حسینیه‌ها برپا بود و هیأت مذهبی نیز در این شب در نقاط مختلف شهر قم پرچم عزا برافراشتند.

از صبح امروز نیز دسته‌های عزاداری در قالب دسته‌های سینه زن و زنجیر زن از نقاط مختلف شهر مقدس قم خود را به میدان آستانه رساندند و پس از ورود به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) این مصیبت را به ساحت بانوی کرامت تسلیت گفتند.

از صبح امروز نیز در بیوت مراجع عظام تقلید مراسمات عزاداری برپا بود و سخنرانان از فضائل و مناقب ششمین امام شیعیان گفتند و مداحان نیز در مصیبت این روز نوحه خوانی کردند.

مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) از سوی بیت آیت الله وحید خراسانی و با حضور طلاب و روحانیون حوزه علمیه و اقشار مختلف مردم عزادار قم برگزار شد که بعد از این مراسم همانند سال‌های گذشته دسته عزاداری به منظور عرض تسلیت شهادت ششمین امام شیعیان به ساحت کریمه اهل بیت (س) با حضور آیت الله وحید، رهسپار حرم حضرت معصومه (س) شدند.

مراسم عزاداری «چهارپایه خوانی» نیز عصر روز شهادت صادق آل محمد (س) با مداحی حاج سید مهدی میرداماد و علی اکبر حائری در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر بانوی کرامت برگزار می گردد.

همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع)، مجالس عزاداری در جوار حرم مطهر فرزند برومند ایشان حضرت علی بن جعفر (ع) نیز برگزار شد.

روز گذشته و در آستانه شهادت ششمین امام شیعیان، دو شهید گمنام دفاع مقدس با بدرقه پر شور مردم ولایتمدار و انقلابی قم در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری شدند.

مراسم عزاداری از سوی بیت آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و همچنین بزرگداشت شهدای فیضیه که بدست رژیم شاهنشاهی در سال ۱۳۴۲ به خاک و خون کشیده شدند نیز عصر امروز در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.

حجت الاسلام و المسملین مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در سخنرانی عزاداری شهادت امام صادق (ع) در حرم بانوی کرامت گفت: امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف نمود و ابراز کرد: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

وی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر اینکه انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان کرد: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

آقاتهرانی تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: اینکه بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

کد خبر 6096369

دیگر خبرها

  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود
  • پذیرایی «شایسته» از عادل فردوسی پور
  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • شهر کریمه اهل بیت(ع) سوگوار صادق آل محمد(ص) شد
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)